Martinica

Cand a descoperit-o in 1493, Columb a numit-o - Cea mai frumoasa tara din lume- si, inainte de el, indienii Arawak si Carib au numit insula Madinina,insula florilor. Turismul reprezinta o parte majora a economiei. In fiecare an sute de vizitatori sunt atrasi de peisajul vulcanic pitoresc, plajele cu nisip inconjurate de plantatii de zahar, palmieri si banane ale insulei Martinica. Datorita locatiei, insula este si o escala pentru multe vase de croaziera.
Patrimoniul francez si creol se manifesta in obiceiurile culinare, traditiile si limba locuitorilor. Majoritatea acestora sunt un amestec de descendenti ai colonistilor francezi si sclavilor adusi din Africa pentru a munci pe plantatiile de pe insula. Ritmul dominant pe insula este zouk, o muzica animata asemanatoare cu merengue, insa unica pentru Indiile de Vest franceze. In cele din urma, nu parasiti insula fara a gusta romul decorat cu prestigioasa eticheta franceza appellation d~origine controlee, anterior rezervata doar vinurilor si branzeturilor franceze.
Principalele atractii turistice
• Lasati-va inacantati de strazile unduitoare si pietele colorate din capitala Fort-de-France. In centrul orasului se afla parcul La Savanne, cu statuia ce o comemoreaza pe imparateasa Iosefina, nativa a insulei. Casa acesteia, La Pagerie, este una dintre principalele atractii. Muzeul este plin de obiecte ce amintesc de imparateasa. In apropiere se afla Parc des Floralies, o gradina botanica linistita.
• Vizitati Musee Departemental, care adapostste ramasitele indienilor Arawak si Carib. Exista si un Centru de Arta Caraibean interesant.
• Vizitati catedrala St-Louis din secolul XVII, cu o clopotnita in stil romanesc. In catedrala sunt inmormantati mai multi guvernatori ai insulei.
• In nord se afla vulcanul Montagne Pelee de 1.430m inaltime, care a erupt ultima data in 1902, distrugand orasul St Pierre si intreaga populatie de 30.000 de locuitori. Ramasitele orasului sunt acum o atractie turistica. Muzeul Vulcanologic contine exponate, fotografii si documente care relateaza povestea dezastrului. Unele dintre cladirile istorice sunt acum reconstruite si restaurate. Plaja cu nisip gri este populara printre localnici. Puteti face scufundari pentrua vedea epavele vaselor care se aflau in port in timpul eruptiei. Toate, in afara de una, s-au scufundat.
• Langa Le Carbet, unde a debarcat Columb in cel de-al patrulea voiaj din 1502, puteti vizita plantatia restaurata Leyritz. Centrul de arta Paul Gauguin se afla in Le Carbet si contine exponate si opere ale artistului din perioada cat a locuit pe insula.
• In sudul insulei se afla Pointe du Bout, principala statiune a Martinicai. Le Diamant si Les Anses dArlets au unele dintre cele mai bune locuri de inot.
• Nu plecati de pe insula fara a degusta faimosul rom - distileria St James de la Sainte -Marie in nord opereaza Muzeul Romului; un muzeu modern se afla si la Rhum Clement Domaine Acajou, in Le Francois

Nu avem in acest moment hoteluri disponibile la aceasta destinatie