Norvegia

Taramul Soarelui de Miez de Noapte va ofera experiente unice. Norvegia este un taram al traditiilor, reprezentate de bisericile rustice din lemn si dansurile folclorice. Cpoiii cresc ascultand povesti despre troli si zane, iar unii adulti, desi nu recunosc, inca mai cred in aceste fiinte fabuloase. Norvegia este si un taram cu cascade, rauri rapide, munti si ghetari maiestuosi, lacuri cristaline, sat de pescari si fiorduri linistite. In nord, coasta este punctata cu case vopsite in culori vii, ce contrasteaza cu sobrietatea fiordurilor si a muntilor.
Norvegia este un amestec intre antic si modern. Este ciudat si totodata un fapt obisnuit sa vezi o bunica lapona, imbracata intr-un costum in culori vii si mocasini din piele de ren, cu varfurile intoarse, asteptand avionul in aeroportul Tromso. Soarele de la miez de noapte este faimos - orasul Tromso se afla deasupra Cercului Arctic, unde iarna soarele nu rasare niciodata, iar vara nu apune.
Fiecare dintre cele patru mari orase va ofera un farmec aparte - Oslo este capitala si centrul financiar, Bergen este fostul port hanseatic si poarta spre tinutul fiordurilor, Stavanger este un punct central al industriei petroliere, iar Trondheim este un vechi centru al crestinismului si, mai recent, al cercetarilor tehnice. In zonele salbatice dintre marile centre urbane se afla minunatii rare, precum Jostedalsbreen, cel mai mare ghetar din Europa. Activitatile pe care le puteti desfasura in aer liber sunt schi, pescuit si alpinism.

Principalele atractii turistice
• Cand vizitati capitala, nu ratati colectia excelenta de muzee, inclusiv Muzeul Thor Heyerdahl Kontiki, Muzeul Munch si Muzeul Barcii Vikinge.
• Tot in Oslo, vizitati Palatul Regal (Konegelige Slott), deschis vizitatorilor de la inceputul lunii iunie pana la jumatatea lunii august. La o distanta scurta de centrul orasului se afla si castelul Akershus, unde puteti explora trecutul militar al orasului.
• Deasupra orasului, centrul de schi Holmenkollen este o atractie majora tot timpul anului, cu un muzeu de schi si un simulator care va ofera o experienta virtuala a unei sarituri cu schiurile.
• Plimbati-va printre magaziile de lemn din Bruggen, centrul istoric al orasului Bergen si un loc aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Mergeti cu telecabina sau funicularul pana pe varful muntilor ce inconjoara fostul port hanseatic Bergen. Explorati piata de peste din apropiere sau faceti o excursie pana la Troldhaugen, fosta resedinta a compozitorului Edvard Grieg.
• Descoperiti fostele zile de gloriei a orasului Trondheim, de pe vremea cand era capitala Norvegiei, in catedrala Nidaros si vizitati Muzeul Ringve, ce detine o colectie de instrumente muzicale istorice.
• Nu ratati una dintre cele 28 de biserici medievale din scanduri, imprastiate in regiunea de sud a tarii. Cea mai veche este biserica Urnes, datand din 1130.
• Daca va intereseaza delectarea literara, Skien este locul in care s-a nascut Ibsen, casa in care a copilarit oferindu-va o incursiune in viata sa si o expozitie multimedia.
• Roros este un oras montan mic dar pitoresc, aflat langa granita cu Suedia si care din secolul XVII pana in anii 1980 a fost o asezare miniera. Descoperiti centrul istoric, vechea biserica de lemn si Muzeul Mineritului.
• Observati Saltstraumen, cel mai puternic maelstrom (valtoare de ape). Exista un centru de vizitare multimedia dedicat acestui fenomen. Saltstraumen este un curent puternic, aflat la aproximativ 30km de orasul Bodo.
• Admirati cascada Voringfossen, cea mai cunoscuta din Norvegia, situata aproape de drumul principal dintre Oslo si Bergen. Alta cascada, Mardalsfossen, are cea mai inalta cadere de apa din nordul Europei, de aproape 300m.
• Admirati soarele de la miezul noptii in regiunea Arctica, la Cap Nord si bucurativa de comfortul vasului de croaziere Coastal Express, care ancoreaza in mai multe porturi in voiajul spre nord.
• In orasul Tromso puteti vizita cea mai nordica berarie, universitate si catedrala, la doua ore cu avionul din Oslo.
• Urcati pe ghetarul Jostedalsbreen, cel mai mare din Europa si care este elementul central al unui mare parc national.
• Admirati traditii, folclor, muzica, dans si mancaruri traditionale norvegiene, la avenimentele ce au loc la muzeul in aer liber Norske Folkemuseum, de pe insula Bygdoy de langa Oslo.
• Invatati mai multe despre cultura laponilor semi-nomazi din nordul Laponiei, la muzeul Sami Musea dinVarangerbotn.

Nu avem in acest moment hoteluri disponibile la aceasta destinatie