Cracovia cu plecare din Timisoara

            

Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Stars Stars

Cracovia-Circuit cultural

  PLECARE 7.00 AMG

140 Euro ,insa cei care au mai fost cu noi si au dat like paginii de facebook au pret special 130 EuroProgramul informativ il gasiti aici

Mai multe poze
Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc Excursie in Cracovia din Timisoara – 3 zile – 140 Eur/loc
Locatie

Cracovia - Kraków in poloneza - este unul dintre cele mai vechi si mai mari municipii din Polonia. Situat in Valea Vistulei superioare, actualmente capitala de voievodat, orasul-port, vizitat cu incantare de peste 4 milioane de turisti Cracovia este unul din putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpului razboi mondial. In mod traditional Cracovia a fost considerata ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural si stiintific. Reprezinta totodata fosta resedinta a regilor polonezi si este considerata de multi ca fiind inima Poloniei, avand o istorie de peste 1000 de ani. Cracovia este de asemenea un important centru turistic, fiind tinta a peste 7 milioane de turisti anual. Cracovia este un oras capricios si cu greu rezisti sa nu te indragostesti de ale sale parcuri si strazi. 'Ramasitele' Cortinei de Fier (sintgama folosita pentru a delimita Europa Occidentala de Europa Rasariteana in perioada razboiului rece) pot fi inca identificate in palidul relief urban ilustrat de zonele gri ale orasului si de suburbiile identice. Toate acestea isi desprind culoarea din lenesele bucle ale raului Wisla care se muleaza pe marginile vechiului oras sau din sumedenia de tarabe cu flori care dau viata centrului vechi. Sunt mult mai multe de facut intr-un weekend in Cracovia decat iti poti imagina, insa, gestioneaza-ti timpul in asa fel incat sa poti pleca cu o parere complexa despre acest oras universitar al Poloniei. Date istorice: Numele Cracovia - Krakov vine de la Krak, o capetenie tribala a locului, despre care legenda spune ca, dupa o lupta crancena, a rapus , la poalele colinei pe care astazi se inalta cetatea Wawelun teribil dragon. Istoria Cracoviei coboara cu peste 1000 de ani in urma, cand este atestata drept Resedinta a episcopilor. In anul 1364 a fost infiintata aici prima universitate din Polonia 'Universitatea Jagellona” la care s-au format personalitati de seama. Astazi, Cracovia isi adauga la blazonul indelungatei sale existente, atributul de 'capitala a artei si tineretii”. In lunile mai-iunie, in timpul anualelor Zile ale Cracoviei, are loc aici 'Juvenalia”, un carnaval studentesc in care tinerimea universitara sustine examenul la... talent si inovatie artistica.

Informatii Hotel

Cazarea se face intr-un hotel de 2-3*

Informatii camera

Camere duble/triple la cerere cu toaleta si dus 

Alte informatii

 Ziua 1

ZIUA I: Popas in Zakopane, cea mai importanta statiune montana din Polonia, centru cultural al Goralilor. Plimbare si timp liber pt masa.

 Sosire la Cracovia,Cazare.

 
Itinerariu Ziua 2

Mic dejun. Program turistic: Catedrala si castelul Wawel, Cartierul Evreiesc Orasul Vechi: Barbakanul si poarta Floriana ,Piata Principala (Rynek Glowny) cu biserica Sfanta Maria, statuia lui Adam Mickiewiczs, Sukiennice (cu muzeul de arta), Biserica Sfantul Adalbert, turnul vechi al primariei, Curtea colegiului Maius (Universitatea Jagellona) – cu ceasul muzical, Biserica Sfintii Petru si Pavel Timp liber. Cazare.

Itinerariu Ziua 3

 

Dimineata, dupa micul dejun, plecam  intr-o excursie optionala(15 Eur/loc) spre Lagărele de concentrare de la Auschwitz – Birkenau. Biletul de intrare este de: 40 zloti(aprox.10 Eur). Inainte de tur vizitorii vad un documentar introductiv in care se explica faptul ca lagarul a avut la origine 3 parti, dintre care doar doua sunt acum deschise pentru vizitele publicului – Auschwitz si Birkenau, cea de-a treia parte nemaifiind in picioare. Intre cele doua parti ale muzeului sunt 2km si circula un autobuz gratuit pentru turisti. Inainte sa intru la film ai de asteptat intr-o sala unde sunt expuse fotografii si texte despre putinele victime identificate ale Holocaustului. Este vorba de cei care au scrijelit ceva pe peretii blocului 11 inainte de fie executati.  Ca atare, se viziteaza atat o camera de gazare, printre putinele in picioare – pentru ca a fost folosita ca adapost pentru nemti in timpul bombardamentelor de la sfarsitul razboiului si nu a fost dinamitata, cat si tabara propriu-zisa in care locuiau si munceau putinii care nu erau ucisi la sosire. In timpul turului ai voie sa faci fotografii numai afara, intre baraci (dormitoarele detinutilor), deloc inauntru.  Sunt munti de pantofi, haine de femei sau de copii (tricouri minuscule, caciuli de sugari), oale, ligheane, ochelari, perii si periute de dinti – totul era sortat si reciclat de nemti. Se trimitea in Germania tot ceea ce putea fi refolosit. De aceea li se spunea victimelor ca se vor muta si aveau voie sa ia o valiza de 25kg . Fiecare articol reprezinta un om. Un munte de rame de ochelari. Locul lagarului a fost ales pentru ca era in centrul Europei si avea legaturi pe calea ferata foarte bune cu restul continentului. In plus, pe locul acela, exista deja o baza militara poloneza si cladirile au putut fi folosite. Practic, nemtii au investit foarte putin cand au stabilit lagarul acolo.

 Alte obiective turistice Cracovia 

 •  Ramas in mod remarcabil intact in timpul celor doua razboaie mondiale, si avand o multime de obiective turistice incantatoare, nu e de mirare ca acest oras este cel mai vizitat oras din Polonia. Fiind capitala poloneza pana in 1596, atrage sute de vizitatori anual prin strazile pavate cu piatra cubica, biserici si moschei, precum si arhitectura gotica a obiectivelor sale turistice. Cracovia prezinta si nenumarate cluburi de jazz, care cresc apetitul iubitorilor de muzica live atat din tara, cat si din strainatate.

 • Bazilica Sf. Francis

  Bazilica Sf. Francis

  Este poate cea mai frumoasa biserica din Cracovia, datorita minunatelor picturi murale in stil Art Nouveau din interior, picturi realizate de Stanisław Wyspiański, care a echilibrat frumos organicul si geometricul cu tipare florale unice, facand din acest loc cel mai colorat spatiu de venerare din oras. Wyspiański a realizat de asemenea si vitraliile in jurul anului 1895, inclusiv opera centrala, controversata si reprezentativa, „Parintele Dumnezeu in actul creatiei”. Inca din secolul XIII, Bazilica Sf. Francis a fost prima cladire din caramida din oras, si merita o privire, chiar si de la cei care nu vor sa mearga la o alta biserica.

   
  Pl. Mariacki 5
  (+48) 12 422 05 21
  http://www.mariacki.com
  de la 6:00 la 20:00, duminica de la 13:00 la 16:00; nu sunt permise vizitele in timpul slujbelor
 • Bazilica Sf. Maria

  Bazilica Sf. Maria

  • Invaziile tatare din secolul XIII au lasat biserica originala intr-un morman de ruine, iar constructia a inceput la Bazilica Sf. Maria pe fundatiile deja existente. Nu conteaza de cate ori vezi altarul, vitraliile din naos si tavanul albastru instelat, care iti taie respiratia. Magnificul altar este rezultatul muncii timp de 12 ani a artistului german Veit Stoss (cunoscut si ca Wit Stwosz) si reprezinta Adormirea Maicii Domnului printre apostoli. In jurul altarului se gasesc picturi policrome de Matejko, Mehoffer si Wyspiański. Circula multe legende locale in jurul bazilicii. Arhitectul celui mai mic turn si-a ucis fratele (care era arhitectul celui mai inalt turn), aparent fiind gelos ca structura sa era mai mica si mai putin elaborata. Condus de vina, s-a sinucis aruncandu-se de pe acoperisul catedralei. Astazi, turnul mai inalt gazduieste una dintre cele mai trainice traditii din Cracovia. Sunetul cornului de vanatoare auzit din turn la fiecare ora isi are originile intr-un eveniment din anul 1241. Reperand fortele tatare invadatoare la orizont, un pompier singur a inceput sa cante la trompeta pentru a alerta locuitorii Cracoviei. A fost ucis cu o sageata in gat, intrerupand brusc melodia pe care o canta, dar orasul fusese trezit din somn si s-a aparat singur. In onoarea acestui eveniment, sapte pompieri locali au acum sarcina de a suna din corn acel cantec la fiecare ora. Prima scriere care mentioneaza aceasta traditie dateaza inca din 1392, desi un magazin local sustine recent ca intregul obicei a fost inventat de un american in 1929.

   Pl. Mariacki 5
   (+48) 12 422 05 21
   http://www.mariacki.com
   de la 11:30 pana la 18:00; duminica de la 14:00 la 18:00. Ultima intrare are loc cu 15 minute inainte de inchidere
   6/3 zloti
 • Biserica Sf. Adalbert

  Biserica Sf. Adalbert

  • Cea mai veche biserica din Cracovia se gaseste ca un orfan pierdut in coltul de SE al Salii Cloth, un amestec de arhitectura pre-romana, romana, gotica, renascentista si baroca, toate inghesuite intr-un mozaic de stiluri religioase. Cele mai vechi parti ale cladirii dateaza cel putin din secolul XI, explicand pozitia sa aparent la intamplare inauntrul sau. Sf. Adalbert a avut propria sa urmare a unui cult la acel moment, ceea ce explica cum a reusit sa supravietuiasca. O privire inauntru merita, mai ales datorita situarii podelei la doi metri dedesubtul suprafetei pietei principale.

   Pl. Wszystkich Świętych 5

   (+48) 12 422 53 76

   de la 9:00 la 17:00, duminica de la 13:30 la 17:00; nu se permite vizitarea in timpul slujbei.

 • Biserica Sf. Treimi din Cracovia

  Biserica Sf. Treimi din Cracovia

  • Construita in 1250 de catre calugarii dominicani din Bologna, biserica a pierdut multe dintre comorile sale cand a fost distrusa de flacari in 1850. Reconstruita in 1872, aceasta structura uriasa este acum un centru religios important. Imaginea Fecioarei Noastre din Rozariu, gasita in interiorul capelei Rozariului, are puteri vindecatoare.

   Stolarska 12

   C-4

   de la 06:30 la 20:00, duminica de la 07:00 la 20:00; nu se permit vizite in timpul slujbei

 • Casa Hipolit

  Casa Hipolit

  • Hipolit a fost o familie de comercianti care a trait in aceasta cladire rafinata pe la sfarsitul secolului XVI si inceputul secolului XVII, desi cladirea dateaza de mai mult timp.Interiorul a fost transformat intr-o serie de recreeri tipice caselor burgheziei poloneze din secolul XVII pana la inceputul secolului XX, si prezinta interes pentru imaginile pe care le ofera despre cum au trait polonezii instariti, fiind o vitrina pentru unele obiecte de mobilier intr-adevar remarcabile. Cu adevarat interesanta.

   Pl. Mariacki 3

   http://www.mhk.pl

   de la 8:00 la 16:00. Inchis lunea, martea. Ultima intrare se face cu 30 de minute inaintea inchiderii

   7/5 zloti, miercurea gratuit

 • Celestat

  Celestat

  • Desi este ciudat, istoria Fratiei Fowler sarbatoreste ceea ce este in esenta un cult exclusiv masculin de vanatori care poarta palarii ciudate, venereaza un pui de argint si au propriul lor rege. Existand inca din 1565, istoria Fratiei consta intr-o serie de tablouri, arme, ceainice, fotografii si, inauntrul Salii Puscasilor, o vitrina cu un pui de gaina mistic care apare drept centrul intregii atentii. Este improbabil sa pleci mai iluminat decat erai cand ai intrat.

   ul. Lubicz 16

   http://www.mhk.pl

   de la 9:00 la 16:00, joia de la 11:00 la 18:00. Inchis lunea, duminica.

   6/4 zloti, miercurea gratuit.

    

 • Monumentul Grunwald

  Monumentul Grunwald

  • Batalia de la Grunwald, dusa intre armatele unite ale Poloniei si Lituaniei impotriva cavalerilor teutoni pe 15 iulie 1410 este considerata a fi una dintre cele mai mari batalii care au avut loc in Europa medievala. Un moment definitoriu in istoria poloneza, batalia a fost imortalizata in Cracovia prin dezvelirea acestui monument masiv in fata unei multimi de aproximativ 160.000 de oameni la cea de-a 500-a aniversare a evenimentului in 1910.

   Opera originala, creata de Antoni Wawulski (1877 – 1919), a fost, deloc surprinzator, distrusa de nazistii ocupanti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar copia ce sta acum in locul ei dateaza din 1976, fiind reprodusa fidel folosindu-se schite si modele ale originalului. Pe calul sau se gaseste regele lituanian al Poloniei Wladyslaw Jagiello, cu sabia sa indreptata in jos in mana dreapta. In fata este varul sau, printul lituanian Vytautas (Vitold), care este flancat pe ambele parti de soldati victoriosi din armatele unite. Omul mort din fata este Urlich von Jungingen, Maestrul ordinului teutonic, care si-a pierdut viata in timpul bataliei.

   Plac Jana Matejki

 • Monumentul lui Adam Mickiewicz

  Monumentul lui Adam Mickiewicz

  Una dintre cele mai importante statui din Polonia, reprezentand admiratia pe care poporul polonez o poarta poetului romantic si eroului national Adam Mickiewicz (1789 – 1855), a fost dezvaluita in 1898 pentru a celebra centenarul nasterii acestui mare om, si, la fel ca multe alte simboluri ale mandriei nationale, a fost distrusa de ocupatia germana din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Statuia care se ridica in strada Rynek astazi este o copie din 1955 dupa un original de Teodor Rygier si este un loc de intalnire popular si usor recognoscibil. Mickiewicz este nascut in Lituania (cea mai faimoasa lucrare a sa, „Pan Tadeusz”, incepe cu cuvintele „Lituania, tara mea!”si prin ea este recunoscut si iubit de lituanieni drept Adomas Mickevičius) si nu a vizitat niciodata Cracovia pana la 35 de ani dupa moartea sa. Trupul sau se odihneste in criptele catedralei chiar in josul drumului, la Wavel.

 • Muzeul de Arheologie Cracovia

  Muzeul de Arheologie Cracovia

  • Revigorat dupa o recenta infuzie de capital, Muzeul de Arheologie din Cracovia a fost transformat in ceva la care chiar merita sa mergi. Pe langa unele exponate din viata de zi cu zi din Malopolska din timpul Epocii Pietrei si o camera extraordinara dedicata vestimentatiei locale din anul 70.000 i.Hr. pana in secolul XIV, muzeul gazduieste o colectie permanenta de artefacte din Egiptul antic, inclusiv cateva giulgiuri frumoase, un numar de sarcofage decorate elaborat si cateva pisici mumificate. Ultima expozitie este cea mai incantatoare cu ajutorul unui ghid audio, disponibil la achizitionarea biletului.

   Senacka 3

   http://www.ma.krakow.pl

   de la 9:00 la 14:00, joi de la 14:00 la 18:00, vineri de la 10:00 la 14:00, duminica de la 10:00 la 14:00. Sambata inchis

   7/5 zloti, duminica gratuit pentru expozitiile permanente.

 • Muzeul de Istorie a Fotografiei Cracovia

  Muzeul de Istorie a Fotografiei Cracovia

  Aparent singurul muzeu din Polonia dedicat exclusiv fotografiei, acest muzeu renovat recent este o adevarata comoara pentru fanii acestei forme de arta si prezinta cateva exponate foarte interesante. Se intinde in cateva camere de marimea unor debarale care de asemenea gazduiesc o serie de expozitii fotografice temporare, cu cateva fotografii stereoscopice timpurii minunate, comemorand atacul asupra Parisului din 1871, o camera intunecata si veche, mormane de aparate vechi si o colectie frumoasa de imagini istorice ale Cracoviei.

  ul. Józefitów 16

  http://www.mhf.krakow.pl

  e la 11:00 la 18:00, sambata, duminica de la 10:00 la 15:30. Inchis lunea si martea. Lunea si martea intrarea este permisa doar pentru grupuri de minim 5 persoane. Rezervarile trebuie facute cu cel putin sapte zile inainte. Ultima intrare se face cu 30 minute inainte de inchidere.

  5/3 zloti, duminica gratuit. Pentru grupuri de 5 pana la 25 de persoane intrarea este de 2 zloti/persoana

 • Muzeul de istorie Cracovia

  Muzeul de istorie Cracovia

  Instituit in 1899, superbul muzeu de istorie din Cracovia contine comertul, cultura, politica si viata de zi cu zi a orasului din 1257 pana la sfarsitul celei de-a doua republici in 1939. Din nefericire, este vremea cladirii Pod Krzysztoforami (sub Sf. Christopher) din secolul XVII sa gazduiasca muzeul pentru a fi remodelat. Astfel, expozitia permanenta este acum inchisa, cu exceptia „Istoriei casutelor de Craciun din Cracovia”, de Szopki Krakowska, care evidentiaza acest oras unic, exclusivistul traditiei artei folk.

 • Muzeul National din Cracovia

  Muzeul National din Cracovia

  • Departe de taranii desculti inchipuiti de multi istorici cinici, generatiile anterioare poloneze au excelat de fapt in arte. Superbul Muzeu National de Arta din Cracovia expune multe exemplare din munca lor. La fel ca un numar de expozitii temporare de talie internationala, muzeul gazduieste de asemenea colectii rafinate de arta si armament si rezerva intregul etaj superior expozitiei de arta poloneza din secolul XX, o colectia intr-adevar interesanta – afisand operele unor vizionari precum Kantor, Wyspiański and Witkacy – pe care orice galerie ar fi mai mult decat mandra sa o detina. Muzeul mai detine o mica librarie si o cafenea Tribecca.

   Al. 3 Maja 1

   http://www.muzeum.krakow.pl

   de la 10:00 la 18:00, duminica de la 10:00 la 16:00. Lunea inchis. Ultima intrare se face cu 30 minute inaintea inchiderii

   10/5 zloti, duminica gratuit pentru expozitiile permanente

 • Palatul Episcopului Erazm Ciolek

  Palatul Episcopului Erazm Ciolek

  Dupa o recenta restaurare, acest palat de la inceputul secolului XIV gazduieste acum doua expozitii permanente ale Muzeului National: „Arta din vechea Polonie din secolul XII pana in secolul XVIII” si „Arta ortodoxa din vechea republica poloneza”. Asa cum ati ghicit, ambele expozitii constau in intregime din arta religioasa dinainte ca ideea de „arta” sa fie aplicata unor subiecte non-religioase. Majoritatea provin direct din propriile biserici ale Cracoviei sau altele din zona, iar cele mai multe sunt considerate superbe, daca se potriveste genului personal; daca nu, va fi oarecum plictisitor. Elementul central este fara indoiala opera din secolul XVI, „Hristos calarind un magar” – o statuie de lemn aproape in marime naturala cu Iisus Hristos stand cu ochii pierduti si cu magarul inhamat la caruta. Ciudat de frumos.

 

 

Preturi, pachete, promotii

Excursie   Cracovia – 3 zile(24-27.Iunie) – 130 Eur/loc


Plecare Timisoara: Joi 6 IULIE seara: - ora 24.00 - Casa A.M.G 


Servicii incluse:

- 2 nopti cazare in camera dubla, mic dejun inclus

- tranport autocar  clasificat Timisoara/Arad/Oradea.Cracovia/Timisoara

 


Servicii neincluse:

- asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno 

- taxele de intrare la obiectivele turistice

- alte cheltuieli personale

 

EXCURSII OPTIONALE:

1.Auschwitz-Birkenau – 25 EUR/persoana(transport+bilet intrare+ghid in interior)

Rezervari:

 

Modalitatea de plata:

 

1. Transfer bancar:Cardinal Vacante S.R.L. - J35/1812/1991  CIF:1820726

Conturi Banca Transilvania
Conturi bancare (lei) :

RO61BTRL03601202612238XX

 

RO66BTRLRONCRT0061223802

 

Conturi bancare (euro):

 

RO10BTRL03604202612238XX

 

RO16BTRLEURCRT0061223802


Sau la sediul din str. PARIS NR.2 A ( Cladirea IPROTIM la parter  Registrul Comertului)

 

2.La sediul firmei , Punct de lucru : str.Paris Nr.2A  Timisoara cladirea Iprotim

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face din momentul confirmarii rezervarii si pana cu 30 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii  este un tour-operator german, care impune conditii speciale de anulare.

Alte informatii/fisiere There are no additional files